Nieuwbouw is én blijft de beste investering!

27/04/2022
Nieuwbouw is én blijft de beste investering!

Wie een jaar geleden een nieuwe woning heeft gebouwd, heeft vandaag de laagste woonkosten. Dat blijkt uit een VCB-analyse. De vereisten voor nieuwbouw op het vlak van energie-efficiëntie zijn hoog. En daar profiteren deze eigenaars ten volle van.

Wie huurt is het slechtste af en heeft de woonkosten sterk zien stijgen als gevolg van de stijgende energieprijzen en geïndexeerde huurprijzen. Wie als eigenaar het afgelopen jaar een energierenovatie heeft afgerond, heeft haar of zijn energiefactuur tot een derde herleid. Zo verdienen zij op termijn hun investering terug. De totale woonkosten van verbouwers nemen daarom niet verder toe en dalen zelfs licht. De Vlaamse Confederatie Bouw wijst dan ook op de grote voordelen van energetische ingrepen voor je portefeuille, je comfort en de klimaatuitdaging.

Uit een recente analyse van de VCB blijft dat je in deze energiecrisis met grote voorsprong het beste af bent als eigenaar van een energie-efficiënte woning.

Lees er hier alles over.

Ga terug
Over ons

Novus Projects nv kenmerkt zich als een gedegen, vooruitstrevende en dynamische projectontwikkelaar. Novus Construct bv is gespecialiseerd in de verkoop en realisatie van woningen en appartementen op toplocaties. De kernactiviteiten bestaan uit de realisatie van residentiële ontwikkelingen en de constructie van luxueuze appartementen en eensgezinswoningen op eigen verkavelingen. Ons werkgebied situeert zich in gans Vlaanderen waarbij kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid van de woonprojecten primeren. Om dit doel te bereiken wordt elk project individueel ontworpen met de grootste zorg en respect voor de eigenheid van de bestaande structuren en specifieke terreinkenmerken maar telkens ook in samenspraak met de vergunningsverlenende (lokale) overheid en adviesinstanties.

Lees Meer