Saneringswerken Oude Bekaertsite Hemiksem gestart
27/10/2022

Bouw & Wonen | 27.10.2022

‘Om het terrein klaar te maken voor een nieuwe toekomst nemen de grondeigenaars van de Bekaertsite geen enkel risico en wordt elke stap minutieus gemonitord. Concreet wordt er ondergronds een volledig afgesloten en waterdichte sarcofaag gecreëerd rond de bestaande vervuilde grond. Hierdoor wordt de huidige bodemverontreiniging compleet en hermetisch ingekapseld. Nadien wordt het terrein ook nog extra opgehoogd met gemiddeld drie meter als bijkomende beschermlaag.

Eind 2020 werden de terreinen van de Oude Bekaertsite in Hemiksem verkocht aan een consortium van projectontwikkelaars. Het gaat hierbij om Compagnie Het Zoute, Novus en Odebrecht. Deze saneringswerken, die samen met de OVAM worden uitgevoerd, zijn een eerste cruciale stap in de herontwikkeling van de volledige site die kadert in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Hoge Weg dat werd opgemaakt door de gemeente Hemiksem. Een duurzame en veilige bodemsanering is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe groene woonsite en een veilig leefklimaat voor iedereen.’

Lees hier het volledige artikel.

Ga terug
Saneringswerken Oude Bekaertsite Hemiksem gestart

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Over ons

Novus Projects nv kenmerkt zich als een gedegen, vooruitstrevende en dynamische projectontwikkelaar. Novus Construct bv is gespecialiseerd in de verkoop en realisatie van woningen en appartementen op toplocaties. De kernactiviteiten bestaan uit de realisatie van residentiële ontwikkelingen en de constructie van luxueuze appartementen en eensgezinswoningen op eigen verkavelingen. Ons werkgebied situeert zich in gans Vlaanderen waarbij kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid van de woonprojecten primeren. Om dit doel te bereiken wordt elk project individueel ontworpen met de grootste zorg en respect voor de eigenheid van de bestaande structuren en specifieke terreinkenmerken maar telkens ook in samenspraak met de vergunningsverlenende (lokale) overheid en adviesinstanties.

Lees Meer