Hoe help je een kind bij de aankoop van zijn woning?

29/09/2021
Hoe help je een kind bij de aankoop van zijn woning?

De Belg heeft een baksteen in de maag zeggen ze. Veel jongeren dromen van een eigen woning.

Maar helaas is dat niet altijd financieel haalbaar. Daarom wil je als ouder misschien je kind wat financieel helpen. Een lening toekennen, geld schenken, helpen met renovatiewerken… er zijn verschillende mogelijkheden om je kind een duwtje in de rug te geven.

Maar bij elk van deze pistes zijn er ook addertjes onder het gras… Punten waar je best rekening mee houdt, vooral als je meerdere kinderen hebt en de gelijkheid tussen hen wil bewaren.

 

Deze interactieve infofiche geeft je alvast een handig overzicht van alle mogelijkheden.
Wil je meer weten over een specifiek punt? Klik op de infofiche van Notaris.be en lees er meteen meer over!

 

Hoe kan je helpen kind helpen om een woning te kopen

Ga terug
Over ons

Novus Projects nv kenmerkt zich als een gedegen, vooruitstrevende en dynamische projectontwikkelaar. Novus Construct bv is gespecialiseerd in de verkoop en realisatie van woningen en appartementen op toplocaties. De kernactiviteiten bestaan uit de realisatie van residentiële ontwikkelingen en de constructie van luxueuze appartementen en eensgezinswoningen op eigen verkavelingen. Ons werkgebied situeert zich in gans Vlaanderen waarbij kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid van de woonprojecten primeren. Om dit doel te bereiken wordt elk project individueel ontworpen met de grootste zorg en respect voor de eigenheid van de bestaande structuren en specifieke terreinkenmerken maar telkens ook in samenspraak met de vergunningsverlenende (lokale) overheid en adviesinstanties.

Lees Meer