Nieuwbouwwoningen zijn de veiligste vastgoedinvestering
12/10/2018

De Belgische woningmarkt verandert: één op vijf woningen of appartementen die vandaag te koop staan, worden gekocht door investeerders om te verhuren. Bij nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog een pak hoger: ruim de helft van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag gekocht door investeerders.

Dat is logisch en goed gezien van vastgoedinvesteerders, want hoewel Belgen nog altijd een baksteen in de maag hebben, evolueert zelfs onze woningmarkt naar een huurmarkt. Geen ander land heeft procentueel gezien zoveel woningeigenaars als ons land, maar dat is aan het keren: de huurdersmarkt wordt gestaag groter.

Traditionele visie op de huurder

Er is meer vraag, dus moet het aanbod volgen. Als we naar bovenstaande cijfers kijken, blijkt dat vastgoedinvesteerders dát alvast goed begrepen hebben. Wat ze nog niet helemaal begrepen hebben is dat een grote groep mensen die een woning willen huren, zijn gading niet vindt in het huuraanbod. Vastgoedinvesteerders blijken namelijk vooral nieuwbouwappartementen te kopen.

Dat is deels te wijten aan een té traditioneel beeld van huurders: jonge koppels die nog sparen voor een eigen woning of oudere koppels voor wie het huis te groot is geworden.

Maar er zijn steeds meer gezinnen op zoek naar een huurwoning omdat ze bewust geen eigen huis willen, omdat ze wel huur kunnen betalen, maar om welke reden ook geen lening vinden, omdat ze liever niet opkijken tegen een maandelijkse financiële verplichten voor de komende 25 jaar…

Vertrouwensband met je huurder

Voor prille koppels die sparen voor een eigen woning en voor ouderen die nog niet aan een rusthuis toe zijn is een huurappartement een tijdelijke oplossing. Daar moet je je als verhuurder goed van bewust zijn.

Wie daarentegen een woning huurt, ziet dat niet als een tijdelijke oplossing maar doet dat om heel goede redenen en voor lange tijd. Woninghuurders blijven gewoonlijk dan ook langer in hun woning dan appartementhuurders. Je kan een langdurige, stabiele vertrouwensband opbouwen met je huurders. En dat is niet onbelangrijk voor je gemoedsrust als verhuurder.

De veiligste vastgoedinvestering

Wat geldt voor elk huurpand, geldt natuurlijk ook voor woningen: als je goede huurders wilt, moet je hen kwaliteit aanbieden. Een nieuwbouwwoning is daarom dé investering die het meest zekerheid biedt. Door de stijgende vraag ben je zeker dat de woning verhuurd geraakt, terwijl het type pand ervoor zorgt dat je huurders voor de lange termijn aantrekt.

En voor de prijs ten slotte moet je het niet laten.

Uit een recente analyse van de Belgische woningmarkt blijkt dat het prijsverschil tussen appartementen en woningen de laatste jaren steeds kleiner is geworden. De prijs van woningen stijgt wel vlugger dan die van appartementen, die blijkbaar tegen hun limiet aanzitten.

Met een nieuwbouwwoning kies je dus voor meer zekerheid, voor bijna dezelfde prijs.

Bron: Investr

Ga terug
Nieuwbouwwoningen zijn de veiligste vastgoedinvestering

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Over Novus

Novus Projects nv kenmerkt zich als een gedegen, vooruitstrevende en dynamische projectontwikkelaar. Novus Construct bv is gespecialiseerd in de verkoop en realisatie van woningen en appartementen op toplocaties. De kernactiviteiten bestaan uit de realisatie van residentiële ontwikkelingen en de constructie van luxueuze appartementen en eensgezinswoningen op eigen verkavelingen. Ons werkgebied situeert zich in gans Vlaanderen waarbij kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid van de woonprojecten primeren. Om dit doel te bereiken wordt elk project individueel ontworpen met de grootste zorg en respect voor de eigenheid van de bestaande structuren en specifieke terreinkenmerken maar telkens ook in samenspraak met de vergunningsverlenende (lokale) overheid en adviesinstanties.

Lees Meer